marți, 1 septembrie 2015

Clusterul IT&C Dunărea de Jos a anunţat, la lansare, patru proiecte pentru atragere de finanţări

Prima şedinţă operativă a Clusterului IT&C Dunărea de Jos a avut loc marţi, 1 septembrie, la Parcul de Soft. În cadrul întâlnirii a fost aleasă şi conducerea executivă a formei asociative.
Astăzi  am avut prima şedinţă operativă a clusterului, de după intrarea oficială în vigoare a protocolului de colaborare, iar depunerea acestor proiecte - avem patru idei identificate până în prezent - este unul dintre obiectivele nostre pe termen scurt. Pe termen mediu şi lung, ne dorim ca în cadrul clusterului să fie dezvoltate parteneriate care să reuşească să valorifice şi alte surse de finanţare. De asemenea, ne dorim să atragem la Galaţi marile companii din domeniul IT&C, pentru că acestea au şi capacitatea de face transfer de know-how, au şi capacitatea de susţine proiecte şi de a face parteneriate cu companiile locale. Astfel de parteneriate ar însemna firme noi în Parcul de Soft, locuri de muncă, investiţii benefice pentru întreaga comunitate gălăţeană”, a precizat Cătălin Aramă, administratorul SC Cons Management Parc de Soft SRL.
Societatea, la care Consiliul Judeţului Galaţi este acţionar 100%, a fost aleasă, de fapt şi Unitate de Management pentru clusterul nou format şi la care a aderat 30 de organizaţii, firme şi instituţii publice, printre care şi cele două universităţi gălăţene.

Clusterul IT&C Dunărea de Jos este pregătit ca, din 1 octombrie, să depună primele cereri de finanţare în cadrul apelului de proiecte pe PO Competitivitate, Axa 2, pentru cele patru proiecte prgătite, pentru a atrage fondurile necesare, din cele 60 milioane de euro, puse în joc pentru susţinerea acestor forme asociative.

În prezent, la nivel naţional există şapte clustere în domeniul IT&C, cel din Galaţi urmând să concureze în obţinerea finanţărilor cu centre puternice din domeniul informaticii, precum Iaşi sau Cluj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu